5 tipp a jobb alváshoz

A jobb alváshoz Jo Foster, a Kiss The Moon alapító tagja ad tanácsokat. A pihentető és szépítő alvás tippeket az Elle magazinnak árulta el. 

 

  1. Alakíts ki hangulatos környezetet: Rendezd be a szobád szép dolgokkal, amelyekre szívesen nézel, és a látványuk vagy az illatuk segít az elalvásban.
  2. Teljes sötétség: a sötétség jelzi a szervezetnek, hogy ideje átkapcsolnia alvó üzemmódba. Szóval kapcsolj ki minden fényforrást, még a számítógéped vagy telefonod fényerősségét is gyengébbre állíthatod.
  3. Ideális hőmérséklet: A 19 fokot tartják a tökéletes hőmérsékletnek az alváshoz. Aki ennél melegebbhez van szokva, használjon meleg takarót, vagy éjjeli zoknit.
  4. Pihenj és relaxálj: Adj időt az agyadnak és a szervezetednek, hogy a nap végére lelassuljon. A halk zene, egy forró fürdő nyugtató hatással lehetnek rád, és könnyebben elalszol.
  5. Lélegezz: Lefekvés előtt vegyél pár lassú, mély lélegzetet, így kitisztul az elméd és nyugodtabb leszel. Az illóolajok használata is segíthet az elalvásban, mivel az agy ugyanazon része irányítja a szaglást és az alvást, így szorosan kapcsolódnak egymáshoz.

 

Bede Laura