Vihar után napsütéses majális

majus_1.jpg

Kép forrása: (www.travelboggie.hu)

Van az évben egy nap, amikor hivatalosan is mindenki 24 órán keresztül pihenhet. A munka ünnepe ugyanis nem a dolgozóknak, hanem a fiataloknak okoz legtöbbször fejtörést. Példa arról, mit ne tegyünk, ha nagyobb társasággal megyünk sütni.

Mint minden évben a tavaly is hatalmas veszekedések árán tudtunk csak lazítani. A társaságunkból valaki kitalálta, hogy tud egy csúcs szuper helyet, nem is olyan messze, viszonylag olcsón, menjünk oda. A többség egy közelebbi helyet választott volna, de a békesség kedvéért, és azért, hogy mindenki egy helyen bulizzon, belementünk. Idén azonban mi nyertünk: annyira megtetszett, hogy visszatérünk. Most a többiek nem akartak jönni. 

A Facebook-on folyik idén is a szervezés, valaki készített egy csoportot, és meghívott pár embert. A többiek megsértődnek, hogy őket miért nem hívták. A tavalyi után?

 personalized_image.jpg

            Az elmúlt évek tanulsága

          (Kép forrása: www.shopzeus.hu)

Legutóbb sem tudtunk megegyezni még a kaján sem, és ezért két tábort alkottunk. Azok, akik közösen összedobtak valamennyi pénzt, és együtt vásároltunk, és a többi 5-6 ember, aki külön vásárolt magának. Mindenik csapatban voltak lányok. Nem volt versengés vagy ilyesmi, de érződött a feszültség az első pillanatoktól. 

A mi csapatunk leült krumplit pucolni, és a többi lány is odajött segíteni. Gondoltuk, biztosan a krumpli közösen lesz elkészítve, de a végére kiderült, hogy ők nem is hoztak krumplit, de azért segítettek, hogy ehessenek a miénkből. Így osztoztunk mindannyian, és abból vesztek össze a fiúk, hogy nem laktak jól.

untitled2.jpg

Külön kellett volna paradicsomos salátát, külön hagymásat, külön nem tudom már milyenest készíteni. Ezért inkább külön felvágtuk a zöldségeket, és mindenkinek kötelező volt azt enni. A húsokat is össze-vissza sütötték a fiúk, ki-ki a magáét, és néhány darab azért égett oda, mert nem fértek a grill előtt.

Idén vagy mindenki pótol, és veszönk többfélét, hogy jó legyen, vagy mindenki visz otthonról amit akar. Ilyen csapatos játékba nem szabad belemenni, mert csak rosszabbodhat a helyzet. 


untitled.jpg

Nehogy elvedd az enyémet!

Azt hittük, hogy nem mi olyanok vagyunk, hogy nem tudunk megegyezni. Gondoljátok? Összevesztünk már azon is, hogy ki menjen kocsival, ki vigye a grillsütőt; azon, hogy miccset vagy flekkent süssünk, hogy mikor induljunk. Megvannak azok az emberek, akik minden évben együtt ünneplik a szilvesztert és a majálist, de mindig valaki ajánlásával olyan emberek is jönnek, akik miatt áll a bál.


img_0976.jpg

Vita ide vagy oda, mi szeretjük egymást

Kacifántos csavarokból idén sem lesz hiányos a történet, mert még jóformán konkrét helyszínt sem tudunk, de már elkezdődtek az én nem akarod ide menni, nem akarok ott aludni, nem akarok ezt enni szlogenek. Fokozódik a nem szeretem, ne olyant vegyünk, ne innen vásároljunk történettel.

Alapszabály: menjen maximum 5 ember vásárolni, és ne törődjenek a visszajelzésekkel. Akinek nem tetszik a bevásárló lista, az vessen magára. 

untitled3.jpg

Nem mondhatom, hogy tavaly nem telt jól, a tiszta levegő, a lágy tavaszi napsütés, a jó zene, a rég nem látott barátok, mindig pozitív hangulatot teremtenek. Nyilván 1-2 pohárka után az ember felejt, és másnap reggelig egyként bulizott mindenki. 

Remélem idén sokkal megértőbbek leszünk, jobban odafigyelünk egymásra, és nemcsak a buli alatt, hanem napközben is minden akadálymentes lesz. 

Képek a helyszínről: Lukácsi Alpár Photography

G. D. O.