Esernyővel jön a nyár

Meleg, de ingadozó időjárásra számíthatunk a hét első napján. A hegyvidékeken és a Kárpátokban megnövekszik a felhőzet, kisebb esőzésekre, villámlásokra és a könnyebb szél megindulására lehet számítani. 

Szakadó esőre, sőt, jégesőre is számíthatunk. Az ország elszigeteltebb részein, főleg délután és éjszakára lehet erre várni. Egyes helyeken a csapadék mennyisége meghaladhatja a 20 l/mp. A hőmérséklet csúcsmértéke elérheti akár a 32 fokot is, főleg a tengerpart környékén. A leghidegebb helyeken 11 és 19 fok között ingadozik majd a mutató.-írja a Mediafax.

720.jpg

A kép csak illusztráció. Forrás:http://www.geo-spatial.org/

Bukarest

A fővárosban meleg lesz. Az égbolt változó, estére atmeneti felhőzetre számíthatunk. Ugyanekkor rövid időtartamú csapadék is hullhat, villámlással, erősebb széllel kísérve. A hőmérséklet eléri a 30 fokot, míg a legalacsonyabb pont 16-18 fok körül mozog.

 

Kedden

 

Az ország keleti részén ingadozó lesz az időjárás. Nappal a nagyobb területeken erős felhőzet, esőzések, villámlások és erősebb szél lesz jellemző, míg az elszigeteltebb helyeken ezek éjjelre várhatóak. Ez utóbbin számíthatunk nagyobb mennyiségű csapadék felgyülemlésére, valamint jégesőre. A többi helyeken az égbolt változó. A hőmérséklet a megszokottnál magasabb lesz, mint az ilyenkor lenni szokott, annak ellenére, hogy a mérők enyhe csökkenést mutatnak. Ígyhát a legmagasabb hőmérséklet 21 és 30 fok között mozog, míg a legalacsonyabb 8 és 19 fok között.

Forrás: http://www.mediafax.ro/social/vremea-va-fi-calda-dar-instabila-prognoza-meteo-pentru-luni-si-marti-in-tara-si-in-bucuresti-15392174

Borzási Beatrix-Anita