Tavaszi nagytakarítás - szabaduljunk meg az energiavámpíroktól

people-inspire-you-or-they-drainyou_-pick-them-wisely_-9.jpg

Bemutatjuk azt a néhány, mérgező embertípust, akit élből tarts távol magadtól, vagy sürgősen szabadulj meg tőlük

 

Az időrabló

Jelentősen elvesz az önmagadra szánt idődből, viszonzás nélkül. Minden róla szól, az ő magánélete és problémái mindig fontosabbak a tieidnél. Újra meg újra ugyanazokat a köröket futjátok, és neked ebből semmi pozitív nem származik.

 

A kritikus

Az őszinte, építő jellegű kritika néha jól jön, de ha az illető szüntelen a hiányosságaidra összpontosít, itt az ideje, hogy búcsút ints neki. Arra van szükséged, hogy támogassanak és erősítsenek, ami semmiképp sem egyenlő az ilyesfajta lehúzással.

 

Az örök áldozat

Ő az, aki mindig másokat hibáztat, ő soha semmiről nem tehet. Nem nő fel, és nem vállal felelősséget a tetteiért. Vége-hossza nincs a panaszáradatnak. Őt nonstop sajnálnod és pátyolgatnod kell. Tipikus energiavámpír, lelki szemetesládának használ, és előbb-utóbb benned is bűntudatot kelt.

 

A pesszimista

Árad belőle a negativitás. Az a típus, akit minden áron el kell kerülnöd. Örökké aggódik, mindenben a rosszat látja, folyton elégedetlen, és semminek sem tud örülni. Sem neked, sem a sikereidnek. Elbizonytalanít, és a terveidről szép lassan lebeszél.

 

Az idegbajos

El kell viselned a gyakori, gyerekes kitöréseit. Mindenért ugrik, mindig talál okot arra, hogy hisztizzen. Enyhébb változata az, amelyik csapkod, dünnyög, és gyűlöli a világot. Néha az az érzésed, hogy teljesen elment az esze.

 

Akiből hiányzik az empátia

Nem érez együtt, minden és mindenki hidegen hagyja. Gyorsan ítélkezik, és kíméletlen másokkal szemben. Hidd el, hogy te sem érdekled, és ha úgy adódik, simán átgázol rajtad is.

 

A hazudozó

Ő a nagy hantás. Eleinte fel sem tűnik, csak idővel, hogy újabb és újabb beszélgetéseitek során ugyanazt a sztorit más-más változatban adja elő. Leginkább azzal bukik le, hogy elfelejti, mikor, kinek, mit hazudott.

 

A manipulátor

Kipletykál, összeesküdik ellened, mindent elkövet annak érdekében, hogy pokollá tegye az életed. Persze mindezt a hátad mögött. Elszereti a párod, és elhalássza előled az áhított lehetőségeket. Van egy álmod? Meséld el neki, és majd tesz róla, hogy soha ne váltsd valóra.

 

A vadbarom

Rendszeresen vérig sért, talán már észre sem veszi. Folyton megjegyzéseket tesz rád, a döntéseidre, a szeretteidre, az életedre, és mindezt olyan stílusban, hogy az elevenedig hatoljon.

Forrás: http://www.lifehack.org/articles/communication/10-toxic-people-you-should-just-get-rid.html

 

H. Dóra