6 dollárra vacsorázott Obama egy szerény Hanoi-i étteremben, Anthony Bourdain séf társaságában

A sertés tésztalevest választotta a protokol helyett Barack Obama amerikai elnök hétfő este. Vietnámi látogatása alkalmával egy szerény étteremben „bun cha” levest fogyasztott annak az elismert séfnek a társaságában, aki a világ rejtetett kulináris kincseiről készít műsorokat- számol be az AFP.

obama.jpg

(www.jutarnji.hr)

„Az egész család számára óriási meglepetés volt az elnök úr jelenléte az éttermünkben. Álmunkban sem mertünk volna ilyesmire számítani.” - mondta a hely tulajdonosa.

Az Amerikai Titkosszolgálat és a helyi rendőrség teljesen lezárta Bun Cha Huong Lien étterme környékén található utcákat hétfőn. Mégis, számtalan egyszerű embernek sikerült összegyűlnie a helyiség előtt, akik Obama távozásakor elismerésüket fejezték ki. Számos testőrrel körülvéve, az elnök megállt és köszöntötte a tömeget. Sokuknak fotót is sikerült készíteniük a pillanatról.

„Obama kedves, mosolygós, vidám és népszerű volt”- mesélte a tulajdonos, aki csak azt bánta, hogy nem készített közös fotót az elnökkel. Viszont a séf, akivel a Fehérház vezetője vacsorázott közétett egy fotót Instagram profilján, ahol az amerikai elnök társaságában jelenik meg. Mindketten a Hanoi-i utcák kocsmáira jellemző, műanyag széken ülnek és Obama egy Hanoi sört tart a kezében.

obamatwitter.jpg

(Anthony Bourdain Twitter oldala)

A háttérben több helyi lakos is megjelenik az inox asztaloknál, akik szintén levesüket fogyasztják. „A bun cha leveses vacsora az elnökkel összesen hat dollárba került. Én fizettem.”- írta Bourdain a Twitteren.

Vietnám friss hozzávalóiról és egészséges konyhájáról ismert. Mégis lehetséges, hogy Obama választása- egy édes és olajos leves- nem vált a First Lady ínyére, aki az egészséges táplálkozásért kampányol.

Forrás: http://adevarul.ro/international/statele-unite/obama-cina-sase-dolari-intr-un-restaurant-modest-hanoi-alaturi-bucatarul-anthony-bourdain-1_574401b45ab6550cb83d09c8/index.html

Prózsa Lilla Zsuzsanna