Tusványoson vagyunk, és itt járnak a dinoszauruszok

avagy, hogyan teleportál a pálinka

Mi is kell ahhoz, hogy valaki jól szórakozzon? Kell egy fesztivál, pár jó koncert, sok szabadidő, néhány bolond haver és pár katonásdi konzerv. A sár csak ráadás.

"Ittam, buliztam, csajoztam" az a mondat, amely a 25. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábort jellemezte. Mindamellett, hogy a résztvevők "tocsogtak" a sárban, a hangulat fantasztikus volt. Bárki jól tudta érezni magát különösebb erőfeszítések és rettenetes összegek elköltése nélkül. Ha volt egy sátrad, pár haverod és egy kemény pálinkád, ami képes teleportálni, máris nyert ügyed van. De ha volt egy gumicsizmád is, akkor már egyenesen király vagy.

pic_tusvanyos-gumicsizma.jpg

parokia.hu

A folyamatos esőzés, a sár és a tócsák nem tántorították el a bulizni vágyókat, sőt, inkább arra ösztönözték őket, hogy mégtöbbet kihozzanak a fesztiválból.

youtube.com

A fellépők között mindenki találhatot kedvére valót: koncertezett többek közt a Tankcsapda

img_7403_1.jpg

tusvanyos.ro

Baricz Gergő

1406439278_7562.jpg

erdely.ma

az EDDAdsc_2087.jpg

 

és Rúzsa Magdi is.

eszter_18.jpg

tusvanyos.ro

A legfontosabb eszközök, amelyekre szükség volt: meleg ruha, egy jó duma, mint mondjuk az elviszlek a sátorba, étel és ital. Kemény ital. A jókedv jött magától, akár a csapadék.

A fellépések mellett számos jó program, előadás és tevékenység volt, de ha inkább aludtál volna, vagy regenerálódtál az előző éjszaka után, azt is nyugodtan megtehetted. Semmi sem volt kötelező.

Az esemény hivatalos plakátja:

1405518334_241.jpg

tusvanyos.ro

Borzási Beatrix-Anita