Kim Jong-un testvére nem könnyű préda

Az észak-koreai vezető, Kim Jong-un húga már rég eladósorban van, de eddig egy férfival sem sikerült nyélbe ütnie az üzletet. A diktátor nemzetközi versenyt szervez, hogy megtalálja 29 éves lánytestvére számára a tökéletes férjet. 

A diktátor 30 személyt fog kiválasztani a nemes feladatra, és azok kérelmeit személyesen fogja tanulmányozni. Ahhoz, hogy pályázni lehessen Kim Jong-Yo kezére, a jelentkezők több kritériumnak is eleget kell, hogy tegyenek: a Phenjan-i Kim Il Sung Egyetem végzettjeinek kell lenniük, legkevesebb 177 cm magasak lehetnek, „szépek”, és olyanok, akik a fegyveres erőknél szolgáltak.

kim-jong-un-afp_650x400_71452066817.jpg

Legalább ennyire komolyan fogja vizsgálni a kérelmeket is

 

Figyelem! A győztesnek alkalmazkodnia kell majd a fiatal nő tekintélyelvű jelleméhez. Egy Dél-Koreába menekült észak-koreai szerint a diktátor testvére rendkívül arrogáns. „A Kim Il-sung Egyetemen minden diáknak félre kellett állnia azért, hogy ő átmehessen a folyósón, és az osztálytársakon kívül senkinek nem volt szabad beszállnia vele a liftbe.” – mondta a menekült.

ap881984331071.jpgA diktátor-jellem, úgy látszik, családban marad

 

Mindezért cserébe, a férjnek stratégiai pozíciót fognak biztosítani a rezsimen belül, és mivel Kim Jong-Yo-t tartják Észak-Korea legerősebb nőjének, egyben az ország propagandafelelőse is lesz.

Kim Jong-un 2012-ben már megpróbált férjet keresni testvérének. Talán idén a nemzetközi verseny meghozza a várva várt sikert, és vele együtt a tökéletes férjet.

forrás: Agerpres

 

Vadas Henrietta