A legszebb transzszexuális nő

Izraelben rendezték meg az első transzszexuálisaknak szóló szépségversenyt, amelynek győztese Taleen Abu Hanna, egy keresztény arab nő lett – közölte a Mediafax.

haaretz_com_2.jpg

www.haaretz.com

A 2016-os Miss Trans Izrael elnevezésű szépségversenyen 12 versenyző mérkőzött meg egymással.  Helyszínül a Tel Aviv Izraeli Nemzeti Színház szolgált.  A vallási felhozatal igen színesre sikeredett, mivel volt ortodox családból származó, zsidó vallású, de keresztény balerina is, egyenesen Názáretből.

Végül a verseny győztese Taleen Abu Hanna lett, aki szeptemberben Izraelt képviseli majd a Nemzetközi Miss Trans Star című szépségversenyen Barcelonában.

haaretz_com.jpg

A győztes (www.haaretz.com)

A 21 éves szépségkirálynő elmondása alapján Izrael megérdemli a győzelmet, és célja, hogy pontot tegyen végre a teste és a lelke között dúló harcnak. Szerinte, ha neki sikerül békét kötnie magával, az országa is a békesség helyévé válik.

vidalatinasd_com.jpg

www.vidalatinasd.com

A Közel- Kelet országai közül, Izrael a legtoleránsabb a törvényhozást illetően a szexuális hovatartozások körében, sőt a homoszexuálisak és a transzszexuálisak katonának is bevonulhatnak a hadseregbe.

Mégis a melegek és a transzszexuálisak elég rossz bánásmódban részesülnek a zsidósság és a konzervatívok részéről, illetve a muzulmán és az arab keresztények irányából.  A verseny zsűrijének elnöke, Efrat Tilma elmondása alapján az izraeliek elfogadják a transzszexuálisakat, ám nem rendelkeznek elegendő információkkal róluk.

ocregister_com.jpg

www.ocregister.com

A verseny egyes résztvevők számára egyfajta üzenetet közvetít a külvilág és az arab társadalom felé, ami mások elfogadásáról szól. Lehetségesnek tartják, hogy ezáltal az emberek nyitottabbá válnak, és nem bántják őket. A verseny segít a szentföldi vallások közötti béke megteremtésében, illetve a tolerancia elterjedésében – közölte a Reuters hírügynökség.

Forrás: http://www.mediafax.ro/life-inedit/primul-concurs-de-frumusete-pentru-transsexuali-din-israel-un-spectacol-al-tolerantei-intre-religii-video-15391537

Járay Zsanett