Varró Dániel hallgattuk, vele nevettünk

A budapesti költő közönségtalálkozót tartott a Kolozsvári Ünnepi Könyvhéten

Az író nem csak költeményeit, de humoros történeteit is megosztotta a könyvhét péntekén közönségével. S hogy ne csak felolvasásra korlátozódjon a találkozó, arról Molnár György, az Eszter-lánc mesezenekar gitárosa gondoskodott, aki Varró Dániel több költeményét is megzenésítette. A gyerekek, felnőttek egyaránt szórakoztatónak találták a programot.

varro1.jpg

Az erős napsütés ellenére, a közönség kitartóan hallgatta a verseket, dalokat

A költőtől megtudhattuk többek között azt, hogy mi szükséges ahhoz, hogy verset tudjunk írni, de azt is, hogy mire lehet jó egy vers. Először is ahhoz, hogy valaki verset tudjon írni reménytelenül szerelmesnek kell lennie. Ha valaki szerelmes magától jönnek a rímek. Viccesen az okfejtése végére hozzátette, hogy amióta nős, valahogy nem tud verseket írni feleségének. :D

Arra, hogy mire lehetnek jók a versek csak ennyit mondott: „hát udvarolni”. Bár volt életében egy megható élmény, amikor síró kisfiát félpercesen a kezébe tettét és ő Ady Endre: Párizsban járt az ősz című versével tudta megnyugtatni. „Tehát, erre is jók a versek"  tette hozzá a szerző.