Pantone – hasonul, untat és nem mond semmi újat

Négy szín, három év és kevés meglepetés

A Pantone – az év divatszíne terén minden évben ez a cég dönt – idén sem hozta a formáját. Amit elvárnánk: újszerű látásmód, kreativitás és egy kis önbizalom. Hit saját döntéseikben, és abban, hogy nem kell a legnagyobb divatházak kifutóiról válasszanak színeket a trendben maradáshoz.

pant.gif

2016 színei a rózsakvarc és a babakék

Körülbelül három éve robban be a pasztell őrület a divatvilágba, és azóta ez a két szín elválaszthatatlan kombot képez. Ezek a légies, simogató árnyalatok ellepték a kifutót, és mivel a divatheteken a következő évre tervezett kollekciókat mutatják be, így könnyen meglehet állapítani már 2015 elején, hogy a soron levő szezonba, milyen színek fognak dominálni.

chanel_2016.jpg

A Pantone, mintha csak jó kisgyermekként szót fogadott volna az idős és tiszteletreméltó Karl Lagerfeld bácsinak (Chanel 2016 tavasz)

bur.jpg

  Burberry Prorsum 2014 tavasz

pastel-designers.jpg

marsala.jpg

A marsala hódított

A Pantone választása 2015-ben sokakat meglepett. A marsala gazdag, földes színvilága egy olyan unisex árnyalat, amelyet a férfiak is bátran viselhetnek. A döntés szépséghibája egyedül az volt, hogy a Louis Vuitton, a Miu Miu, sőt még a Vivienne Westwood divatház is már 2014-ben bemutatta marsala színű kreációit. A burgundi és a barna között található, melegséget sugárzó szín, nemcsak a ruhacikkek, hanem lakásdekor, gasztronómia és a kozmetikumok terén is meghatározó lett.

Az orchideát imádtuk

Nem alapszín, és rég nem került előtérbe, mégis sok bőrtípust remekül kiegészít. Csokibarnavál, burgundival és bordóval kombinálva egészen kivételes hatást lehet elérni vele. Legutoljára 2014-ben hozta a Pantone a formáját, amikor is az orchidea mellé tette le a voksát.

 

Valójában az idei választással egy nagy gond van:

Elveszi a lehetőséget. A rózsakvarc és a babakék kész kombináció. Az eddigi években a Pantone emberei döntöttek egy szín mellett, amelyet az átlagemberek más színekkel kombinálva egyedivé tehetett. Eddig kreatív alapot, idén divatszabályt hoztak, de vajon nekik nem szólt senki: a divatban nincsenek szabályok.

írta és rajzolta: Pakó Szilvia

Képek:

http://www.complexelesailes.com/

http://accessorizeblog.com/

http://www.savoirflair.com/

http://www.instyle.com/