Rekordot döntött az idei Gaudeamus könyvvásár

A kolozsvári Gaudeamus ma már hagyományosnak számító könyvvásár, öt napon át várja az érdeklődőket a nagy, fehér sátorban, Kolozsvár központjában. A rendezvény idén rekordmennyiségű, 130 eseményt foglal magába. E rendezvények közé sorolhatóak a könyvbemutatók, nyilvános felolvasóestek és projektbemutatók, amelyeket a szervezők és a részvevők tartottak.

 

Az idei Gaudeamus könyvvásár több, mint 80 kiadó és könyvkiadó cég könyveit sorakoztatta fel polcain, többek között a legismertebbeket, mint a Nemira, Gaudeamus, Polirom, Rao és All. Megjelentek a helyi kiadók is, mint az Eikon, Şcoala Ardeleană, Casa Cărţii de Ştiinţă, Presa Universitară Clujeană és az Ecou Transilvan. A magyar és más kisebbségek kiadványai külön standokon találhatóak meg.

A hivatalos megnyitó után máris sok kíváncsiskodó fordult meg a kiállításon, és lapozgatta végig kedvenc könyveit. Talán az immár 17. alkalommal megrendezett kiállítás veszített frissességéből, ugyanis már nem igen hoz semmi újat, mégis népszerű maradt a évek során. Egyrészt összegyűjt és otthont ad rengeteg könyvnek, különböző kiadóktól, különböző nyelveken, másrészt pedig legtöbb kötet olcsóbban megvásásárolható, mint a hagyományos könyvesboltokban.

A meséskönyvek, gyermekkönyvek színesen díszített borítói még mindig a legnépszerűbbek, a 3, 5 és 10 lejes könyvek pedig mindenkit arra ösztönöztek, hogy mégse menjenek haza üres kézzel.



http://adevarul.ro/locale/cluj-napoca/foto-mai-important-targ-carte-transilvania-debutat-cluj-record-evenimente-editia-an-1_571882755ab6550cb8347671/index.html

 

Tóth Evelyn