Változékony, meleg idő lesz - Országos időjárás-előrejelzés hétfőre és keddre

Hétfőn változékony, meleg idő várható. A kárpátközi régiókban és a hegyekben időszakos felhőzésekre, záporokra, valamint villámlásokra és erős széllökésekre lehet számítani. Az ország többi részén hasonló jelenségek csak helyenként fordulnak elő, féleg délután és az éjszaka folyamán. 

img_9498_resize.jpg

 fotó: anchetatorul.ro

Jégeső és erős csapadék várható, a víz helyenként elérheti a 20 litert négyzetméterenként. A legmagasabb hőmérséklet 23 fok a tengeren és 32 a Dunamenti-síkságon, a legalacsonyabb pedig 11 és 19 fok között váltakozik.  

 Bukarest

Megmarad a meleg idő. Az égbolt változó lesz, este felé és éjjel időszakos felhőzésekkel, kisebb esőzéssel, villámlással és erős szélfúvással. A legmagasabb hőmérséklet 30 fok, a legalacsonyabb pedig 16 és 18 fok között helyezkedik el.

Kedden

Az ország keleti felén változékony marad az idő. Nappal nagyobb területeken, éjjel csupán helyenként várhatóak felhőzések, záporok, villámlás és erős szélfúvás. Helyenként jelentős csapadékmennyiség és jégeső. Az ország többi részén az égbolt változó marad. Csak helyenként és a hegyekben észlelhetó hasonló jelenség. A várható legmagasabb hőmérséklet 21 és 30 fok között, a legalacsonyabb pedig 8 és 19 fok között váltakozik.

Forrás: http://www.mediafax.ro/social/vremea-va-fi-calda-dar-instabila-prognoza-meteo-pentru-luni-si-marti-in-tara-si-in-bucuresti-15392174

H. Dóra