Baleset Kolozsváron

Autóbalesetet szenvedett tíz személy csütörtök reggel Kolozsváron az autóbuszpályaudvar közelében, miután egy gépjármű belehajtott az utasokat szállító autóbuszba. A sérültek között két gyerek is volt: egy 7 éves fiú, valamint egy 16 éves lány. A rendőrök azt nyilatkozták, hogy a gépjármű sofőrje nem tartotta be a tisztes védőtávolságot, így nem tudott idejében fékezni, amikor az autóbusz megállt a gyalogátjáró előtt.

Két kiskorú könnyű sérülést szenvedett egy autóbaleset folyamán ma reggel Kolozsváron a Nagyboldogasszony úton, a Beta buszpályaudvar közelében, miután egy tejet szállító gépjármű belehajtott egy autóbuszba.

„A baleset következtében tíz személy sérült meg” – nyilatkozta Vincentiu Rendes alhadnagy, a Kolozsvári Katasztrófavédelemi Felügyelőség szóvivője.

Daniel Boie, a Kolozsvár Megyei Rendőr-felügyelőség szóvivője hozzátette: „A tejet szállító autó sofője nem tartotta be a szabályos távolságot, és belehajtott egy autóbuszba, amikor ez egy gyalogátjáró előtt megállt. A sérülteket kórházba szállították kivizsgálásra, súlyos sérülést nem szenvedett egy utas sem. A két sofőr nem fogyasztott alkoholt.”

(Kép forrás: stiridecluj.ro)

Forrás: http://adevarul.ro/locale/cluj-napoca/doi-copii-raniti-intr-un-accident-rutier-autocisterna-lovit-autobuz-transport-comun-zona-autogarii-cluj-1_56e11ea35ab6550cb8b0b8ac/index.html

Zilahi Ágnes-Réka