Párizsi fashionisták vs. Karl Lagerfeld (1-0)

A párizsi divathéten az utca is kifutóvá vált, a fashionisták divattervezőket megszégyenítő szettekben flangáltak a városi forgatagban. És szerencsére mindig akadt pár fotós, akik lencsevégre kapták a legsikkesebb összeállításokat.

A francia nő:

Táskák, amiket csak imádni lehet:

Idén a vaskosabb sarkak hódítottak:

street6.jpg

Nem meglepő, hogy sokan ezt a kényelmes viseletet választották, hiszen jópár divatbemutató egybeesett. Azonban volt pár kollekció debüt, ahol mindenki jelen szeretett volna lenni, ilyen például a Chanel 2016-2017 őszi-téli bemutatója. A divatház idén is hozta a megszokott púder színű tweed kosztüm áradatot. Karl Lagerfeld idén farmerrel és lovaglócsizmával bolondította meg az ikonikussá vált konzervatív szetteket.

A divatvilág poncsómániájának a Chanel tervezője is engedett. Gyöngy, fehér-fekete egyszerűség és bubi fizura. Néha még egy olyan zseni, mint Karl is visszanyúl a kezdetekhez.

Feltűnt pár – a koncepció szempontjából – kifejezetten formabontó darab is:

Vajon ez a kollekció elég ütős ahhoz, hogy elfelejtesse a divatrajongókkal a tavalyi „koppintós botrányt”. (A Chanel stábja kutatás céljából megvásárolt pár Mati Ventrillon darabot, azonban a skót divatház legnagyobb megdöbbenésére a kreációjukat a Chanel kifutóján látták viszont. A Ventrillon tervezője a cég facebook oldalán dobta fel a lopás gyanúját, miután az egész divatvilág a pletykán élcelődött, maga Karl Lagerfeld is bevallotta a plagizálást, „stábon belüli funkcionális zavarra” hivatkozva.)

28278_skot-01.jpg

A párizsi divathét kifutóin nemcsak a legnagyobb luxusmárkák kaptak helyett, az átlag vásárlók kedvence, a H&M is rivalda fénybe került. Az exkluzív és limitált kiadású H&M Studio darabjait egy külön tervező csapat készítette. A kollekciót az erős nők és az egyéniségek szépsége inspirálta. Az első sorokat pásztázva úgy tűnik nemcsak a hétköznapi emberek rajonganak a divatcégért, hiszen jópár sztár – Ciara, Suki Waterhouse, Emma Roberts – is tiszteletét tette a bemutatón:

hmsztarok.jpg

A kollekció debütjéről hangulatvideó is készült:

 Képek: 

http://www.refinery29.com/2016/03/105661/paris-fashion-week-fall-winter-2016-street-style-pictures#slide-1

http://en.vogue.fr/

http://galeria.divany.hu/tejbenvajban/2016/03/10/parizsi_divathet_2016_osz-tel/

Pakó Szilvia