Rendhagyó Slam az Ünnepi Könyvhéten

A VI. Kolozsvári Ünnepi Könyvhét és a Nest (fiatal művészek és művészet kedvelők csoportja) különleges, kevert stílusú előadással készült: Slam, zene és vizuális elemek kápráztatták egyszerre a közönséget. 

13086701_1688315924762922_3489467191148739523_o.jpgAz Experijamre keresztelt művészeti ág célja, hogy minél több úton kapcsolódjon az előadó a hallgatókkal. A szöveget előre megírták, viszont a zenei kíséret improvizáció, de a vizuális elemek ( projektorral kivetített videók) se feltétlenül egyeznek az elhangzó szöveggel.

Kolozsvár leghíresebb slammerei, Burján Kinga, Morár Ervin, André Ferenc, Keresztesi Dávid, Tófalvi Előd és Vass Csaba fejenként kettő "költeménnyel" készültek, szerelem, család, társadalomkritika témakörökben. Sztárvendégként pedig Marosan Csaba, a Kolozsvári Állami Magyar Színház színésze szavalt el három verset, szintén zenei aláfestéssel. 

A jamet Ferenc Áron (dob), Halmen József (gitár) és Keresztesi Dávid (billentyű) biztosította, míg a vizuális dolgokat Same URL-nek és Banga Szilárdnak köszönhetjük. 

Nagy Kamilla