Hétfőn, illetve kedden is szükség lehet az esernyőkre

Hétfőn meleg, változékony idő várható. A hegyvidéki és kárpátközi régiókban felhőzésekre, záporokra, villámlásokra és erős széllökésekre lehet számítani. Délután és este ezek a jelenségek az ország többi részén is előfordulhatnak. Továbbá helyenként jégeső és erős csapadék is várható, a vízmennyiség elérheti akár a 20 l/m2. A legmagasabb hőmérséklet, 23 és 32 fok között, a tengerparti-övezetben és a Duna-mentén lesz.

 ploaie.jpg

Fotó: http://portaluldestiri.net/category/sanatate/

Bukarest

Sok napsütés várható délelőtt kevesebb, délután némileg több felhővel. Számottevő csapadék nem valószínű, a délutáni órákban futó záporok fordulhatnak elő. A legmagasabb hőmérséklet 30 fok, a legalacsonyabb pedig 16 és 18 fok között várható.

Kedd

Az ország keleti felén változékony marad az idő, nappal nagyobb területeken, éjjel helyenként akár viharos széllökésekkel kísért zivatar is kialakulhat. Elszórtan jégeső is előfordulhat. Az ország többi részén változó marad az idő, hegyvidéki területeken kialakulhatnak kisebb záporok. A legmagasabb nappali hőmérséklet 21 és 30 fok között várható, a legalacsonyabb pedig 8 és 19 fok között.

 

Dávid Júlia-Noémi

(http://www.mediafax.ro/social/vremea-va-fi-calda-dar-instabila-prognoza-meteo-pentru-luni-si-marti-in-tara-si-in-bucuresti-15392174)