A történelem öt legsötétebb titka

orvosok.jpg

forrás: trafo.hu

A következő összeállításukban olyan borzasztó emberkísérletekről lesz szó, amelyek bátran érdemlik ki a legsötétebb címet. Természetesen a történelemkönyvekben ezekről nem találunk említést.

A szörny tanulmány

Egy 1939-ben dadogással kapcsolatos kísérletsorozat során a Iowa Egyetemen árva gyerekeken végeztek el a kutatók vizsgálatokat. A gyerekeket két csoportba osztották, majd az első csoportban lévő, enyhén beszédhibás kicsiket folyamatosan pozitív megerősítésekkel dicsérték és türelmesen foglalkozott velük, míg a másik csoport nem beszédhibás tagjait, minden egyes nyelvtani hibáért leszidták és dadogással gúnyolták őket.

A normálisan beszélő gyerekeknél kivétel nélkül felléptek beszédhibák, s dadogni kezdtek, s voltak olyanok is, akiknek egy későbbi életszakaszban lépett fel váratlanul a dadogás. Az enyhe beszédhibával érkező gyerekek azonban a pozitív megerősítés hatására mindannyian levetkőzték beszédhibájukat. A tanulmány olyan eredményt hozott, amelyet az egyetem nem is mert publikálni, majd óriási botrány keletkezett, mikor később mégis napvilágra került. A University of Iowa 2001-ben nyilvános közleményben kért elnézést az árva gyerekektől.

maxresdefault_1_0.jpg

offline.hu

Az MK-ULTRA Projekt

A projekt az 50-es 60-as években a CIA felügyelete alatt figyelte meg a drogok emberi agyra és viselkedésére tanúsított hatását. A legtöbb esetben az alanyokat tudtukon kívül drogozták be a kísérlet elvégzése érdekében.

Rengeteg orvos vétett az orvosi esküje ellen azzal, hogy katonáknak, elmebetegeknek és prostituáltaknak adták be a különböző kísérleteken útján előállított LSD-t és más tudatmódosító szereket. A kísérletbe akaratukon kívül bevont személyek közül sokan kerültek elmegyógyintézetbe, illetve kiemelkedően nagy volt az öngyilkosságok száma is.

mk-ultra.jpg

www.neopresse.com

 

Az Undor projekt

A 70-80-as években a dél-afrikai apartheid fegyveres erőiben a leszbikus nőket és a homoszexuális férfiakat egy Undor-projekt névre keresztelt akció részeként erőszakosan próbáltak kigyógyítani szexuális hovatartozásukból, s ha ez sem vált be, legvégső esetben erőszakosan változtatták meg az emberek nemét.

A Praetoria melletti Voortrekkerhoogte katonai kórházba beutalt homoszexuálisokat elektrosokkal, illetve tudatmódosító szerekkel, kémiai kasztrálással, s több mint 900 esetben erőszakos nemváltó műtéttel próbáltak lebeszélni arról, hogy az azonos nem tagjaihoz vonzódjanak. A főként 16 és 24 év közötti alanyokat, a kórházban több esetben szexuálisan is bántalmazták és zaklatták.

A projektvezető orvos a Calgary Orvosi Egyetem pszichológia szakának professzora és az Albertai Sebészek Kollégiumának megbecsült tagja.

7344932.jpg

 

A szovjet méreglaborok

A szovjet titkosszolgálat laboratóriumaiban emberek ezreit ölték meg mérgekkel amíg rájöttek, melyek azok a gyorsan ölő mérgek, amelyeket a boncolás után nem lehet kimutatni. A szovjet orvosok a Gulágról érkező, a társadalom ellenségeinek tekintet foglyoknak, étel formájában adták be a legváltozatosabb mérgeket és koktélokat, míg végül rengeteg halott árán eljutottak a tökéletes formulákhoz.

Egyikük például a C-2 névre keresztelt csodaméreg, ami 15 perc alatt végez áldozatával úgy, hogy fokozatosan elgyengül, majd apátiába esik és meghal. A színtelen és szagtalan méreg tökéletesen kimutathatatlan az ételben és később a holttest boncolásakor is.

mereg.jpg

 

A Tuskegee - szifilisz kutatás

Közel negyven éven át az USA-ban létezett egy kutatás, ami a szifilisz emberi szervezetre gyakorolt hatását vizsgálta. A kizárólag feketéken végzett kísérleteken, egy 400 fős kontrollcsoport semmiféle kezelést nem kapott, csak placebót, ami értelemszerűen semmi javulást nem hozott a betegeknél.

A kutatás végére már csak 74-en voltak életben a szifiliszes betegek közül, közülük 40 betegnek a felesége is elkapta a betegséget, lévén, hogy semmit sem tudtak róla. Emellett a vizsgálat 1972-es betiltásakor kiderült, hogy 19 csecsemő is megszületett ezekből a kapcsolatokból úgy, hogy megfertőződött a súlyos nemi betegséggel.

maxresdefault_3.jpg

offline.hu

Akit érdekelnek további szörnyűségek, amelyeket emberek hajtottak végre más ember-társaikon, a következő oldalon megtekinthetik.