Bántalmaztak két muzulmán fiatalt Bukarestben

5_1.jpg

forrás: www.szociologia.eu

A bukaresti baráti kör egy forgalmas utcán bántalmazott két fiatal muzulmánt. A támadás mögött az utóbbi időszak terrorcselekményei, és ezek visszhangjai állhatnak.

A támadás fényes nappal történt Bukarest egy forgalmas utcáján. A két fiatal muzulmán fátylat viselt, amely az iszlám kultúra elengedhetetlen kelléke. A helyi társaságnak emiatt szúrtak szemet, akik azonnal terroristaként tekintettek rájuk, majd bántalmazták őket.  

Szakértők szerint az események hátterében az igen erőteljes sajtóvisszhang állhat, illetve az, hogy közéleti figurák rendre kapcsolják össze az iszlámot a terrorizmus fogalmával. A Romániai Muszlim Szövetség elmondása szerint, nem gyakoriak az ilyenfajta megnyilvánulások a muzulmánokkal szemben, és úgy vélik, ez is csak a fiatalok szeszélyessége miatt következett be.

A román Pátriárka is reagált a hírre, és nyilatkozatukban elítélték a fiatalok által elkövetett cselekményt, valamint kérik, hogy az emberek legyenek toleránsabbak más vallásokkal szemben,  azért, hogy ne történhessen több hasonló eset.

Mint az kiderült, minden társadalomban léteznek olyan egyének, akik érzékenyebbek és fogékonyabbak a közszférában elhangzottakra, akik akár agresszívan is reagálhatnak a sajtóban elhangzó negatív dolgokra. Ezért is fontos, hogy a politikai vezetők és közszereplők milyen megnyilvánulásokat tesznek bizonyos témában, esetleg milyen gondolatokat ültetnek el a társadalom fejébe.

Az elmúlt időszak eseményei kapcsán, amelyek Európában történtek, várható volt, hogy kialakulhatnak bizonyos iszlám ellenes viselkedési formák. A szakértők szerint, emiatt sajnos megnőhet a hasonló bántalmazások száma, amelyek nem csak Romániát érintik, hiszen egész Európában megfigyelhetőek ilyenfajta bántalmazások, amelyeket muzulmánok ellen követnek el. Az intolerancia folyamatosan növekedik, ám az egyetlen megoldás a kommunikáció lehet.

Forrás: www.mediafax.ro ( www.mediafax.ro/social/un-caz-izolat-scoate-la-iveala-o-problema-reala-in-romania-de-azi-cum-au-ajuns-doua-tinere-musulmane-sa-fie-batute-in-plina-strada-in-bucuresti-15190501 )