Babkonzerv, szerelem és Mennyország-tourist

tusi_1.jpg

(A kép forrása: tusvanyos.ro)

Van az a hely, ahol mindez megfér egymás mellett, sőt, szinte kötelező. Ilyen volt az idei Tusványos hangulata!

Babkonzerven, sajtos-tejfölös lángoson, csapolt sörön és nikotinon éltek a fiatalok a huszonötödik Tusványos fesztiválon. Az eső azonban nem kegyelmezett a banzáj résztvevőinek, az Intim Torna Illegál koncertje közben sokan a sörsátorok fedelei alá menekültek. 

„Tocsogó sárban buliztunk” – hangoztatta az egyik résztvevő. Az Edda és Tankcsapda koncertjein azonban, a mostoha időjárás ellenére, a közönség egy emberként énekelt. Két koncert között pedig techno-bulival „pihentek” a fesztiválozók. Volt, aki szerelmes lett, más Baróti Sanyikához, a népszerű székelyföldi YouTube-vloggerhez csatlakozott egy közös fotó erejéig. 

tusi_2.jpg

(A kép forrása: tumblr.com)

(A tipikus fesztiválhangulat gerjesztette baráti tréfálkozásnak már az első napon akadtak áldozatai: volt, akit a mobilvécébe, másokat a közös zuhanyzóba zártak be, kukával vagy  raklappal eltorlaszolt ajtó mögé.)

A fiatalok ezúttal nem medveboccsal, hanem kóborkutya-kölyökkel találkoztak, utóbbi azonban barátságosan tűrte a fesztiválozókat. S bár a csapolt sör kéz a kézben jár a tusnádfürdői dínomdánommal, akadt olyan is, aki teljes meggyőződéssel ismételgette, hogy nem elfogyott, hanem teleportált a pálinkája.

„Ittunk, buliztunk, csajoztunk, és elhagytuk a személyinket” – így összegezte néhány egyetemista a fesztiválon szerzett élményeit.

Kádár Hanga