A tolerancia kapujában – transzszexuális királynőt koronáztak

27mai2016---talleen-abu-hanna-recebe-a-coroa-de-miss-trans-israel-em-tel-aviv-1464450098903_956x500.jpg

A győzelem pillanata

(kép forrása: www.noticias.uol.com.br)

A 21 éves Taleen Abu Hanna véget tudott vetni a lelke és a teste közti harcnak, akkor, amikor átvehette a koronát az idén először megrendezett Miss Trans Izrael versenyen.

A rendhagyó szépségverseny célja a vallások között béke megteremtése és a tolerancia elősegítése volt – írja a Mediafax hírügynökség.

„Az országunk lehetővé tette nekem, egy názáreti keresztény arabnak, hogy véget vessek a lelkem és a testem közti harcnak. Tehát, ha én megbékéltem saját magammal, akkor Izrael lesz a béke állama” – nyilatkozta a 2016-os Miss Trans Israel.

cfe6f50d3e22999aefd4817d1424bdae.jpeg

A feltételezés beigazolódott: a nagy esélyest koronázták meg

(kép forrása:www.afp.com)

Az etnikai mozaiknak is titulált szépségversenyen többek közt egy jeruzsálemi ortodox családból származó mestercukrász, egy Tel Avivból érkezett hastáncos és egy keresztény vallású balerina is versenyzett. A megmérettetést a Habima Nemzeti Színházban tartották.

26b00aa5ea2186b4f79d73496f6ca2ad.jpeg

A versenyzők mindent bevetettek a győzelem érdekében

(kép forrása:www.afp.com)

A Közel-Keleti országok közül egyébként Izrael rendelkezik a legliberálisabb törvényekkel a szexuális identitást illetően, ugyanis a hadseregben is egyaránt vannak melegek és transzszexuálisok is.   

A szépségverseny zsűrijének elnöke szerint az izraeliek megtisztelik a transzszexuálisokat, de nincs elég információjuk róluk.

Egy muszlim versenyző, Carolin Khoury elmondta, reménykedett abban, hogy a verseny üzenni fog az izraeli és külföldi arab közösségeknek, annak érdekében, hogy elfogadják egymást olyannak, mint amilyenek. A családja ugyanis bántalmazta őt a szexuális irányultsága miatt.

„Az izraeli rendőrség segített kiköltözni otthonról, de a nehézségek ellenére kitartottam az álmom mellett, és most itt vagyok” – nyilatkozta a Reuters hírügynökségnek. Hozzátette, szerinte ez a verseny sok ember számára lehetőségeket nyújthat.

6fcdc669814bd28b312d6ebd79bde813.jpeg

A győztes jutalma egy 15 ezer dollárt érő plasztikai sebészeti csomag volt

(kép forrása:www.afp.com)

A 21 éves Taleean Abu Hanna győzelme azt jelenti, hogy ő képviselheti hazáját a Miss Trans Star Nemzetközi Szépségversenyen szeptemberben, Barcelonában.

A viedóban megnézheted, hogyan készülődtek a lányok. 

Gedő Dalma-Orsolya