Leggyakoribb hibák, amiket hajszárítás közben elkövethetsz…

mindennapi_szokasok_hajszaritas_2014.jpg

 www.femcafe.hu/cikkek/szephaj/mindennapi-szokasok-amik-karositjak-a-hajunkat

Azt hinné az ember, hogy ez a cselekvés nem igényel különösebb szaktudást, pedig azért jó ha tudjuk mire kell odafigyelnünk amikor a hajunkat szárítjuk.

Volt már túl száraz, esetleg prűd, vagy lapos a hajad a szárítást követően? Akkor ezt a pár ötleted te is végig kell olvasnod, hogy neked is fényes és puha hajad lehessen.

Ezt ne csináld szárítás közben:

  1. TÚL VIZESEN KEZDED EL SZÁRÍTANI

Fontos, hogy szárítás előtt hagy magától száradni  a hajadat, hiszen minél többet éri a magas hőfok  annál jobban károsodik az.

  1. TÚL HAMAR KEZDED EL HASZÁLNI A KÖRKEFÉT

Érdemes előmelegíteni a hajad mielőtt fésűvel szárítanád azt. Amellett, hogy jóval több időt vesz igénybe a nem előmelegített haj kefés szárítása, sokkal nagyobb az esélyen annak is, hogy több hajszáladtól szabadulsz meg a hosszas szárítást követően.

 

  1. NEM EMELED MEG ELÉGGÉ A TÖVEKET

Nagyon fontos a dús hatás elérése érdekében, hogy legelőbb a hajtő szárítását végezd el, majd fokozatosan haladj lefele a hajszálvégekig.

Hogyan érheted ezt el?

Tedd a körkefét alulról a hajtövedhez, görgesd lefelé a hajvégekig, az így feltekert tincs pedig pont a tövéhez közel kezd száradni, mire végzel azzal a sávval, már a vége is majdnem jó lesz. Végül fokozatosan húzd lefelé a kefét és a hajszárítót, hogy egyenes legyen a végeredmény.

 

  1. ROSSZUL HASZNÁLOD A HAJÁPOLÓ TERMÉKEKET

A hidratáló és töredezést gátló termékek a haj alsó kétharmadára kerüljenek, különben nagyon elnehezítik a töveket. Viszont, ha dúsító terméket használsz, azt csak a tövekre ajánlott, mivel egyébként lehúzza a hajad és lapos hatást kölcsönöz. Ami a hajlakkot illeti, szigorúan távolról szabad fújni (minimum 15 cm). A hővédő termékek pedig nem csak szárításkor, de minden újabb formázáskor használatosak. Illetve fontos, hogy ne vidd túlzásba a termékek használatát, mert azzal többet ártasz, mint amennyit segítenél.

 

  1. NEM HAGYOD „KIHŰLNI” A HAJAD

Tartósabb lesz az eredmény,  ha hagyod kicsit kihűlni, és beállni az új állapotába a hajad. Hiszen amint kilépsz a hideg, párás vagy esős levegőre a hajad könnyen elveszítheti az előzőleg kialakított formáját.  

Itt mág egy tipp: Ha pld. göndörre szárítottad a hajad körkefével, s tartósabb eredményre vágysz, érdemes a meleg levegő után kis hideg levegőt is ráfújni, ezzel is felgyorsítva a kihűlési időt.

 

  1. NEM HASZNÁLOD A HAJSZÁRÍTÓ FÚJÓKÁJÁT

Sokan a műanyag fej nélkül használják a hajszárítót, pedig nem véletlenül csomagolták azt a készülékhez! Sokkal jobb, ha célzottan fújod az adott területre a meleg levegőt,  így kevésbé lesz szállós a haj, simább és egyenesebb lesz az összhatás.

Ha ezeket a tippeket betartod, bíztosan eléred a kívánt hatást!

 Kulcsár Dávid