Soha nem volt még ilyen: Leica az új Huaweiben!

Forradalmasították az okostelefonos fotózást

Kettős kamerával látta el a Leica a Huawei legújabb P9-es okostelefonját.

1456426109541394-huawei-partners-with-leica-to-reinnovate-smartphone-cameras.jpg

(forrás: http://cdn.chinabusinessnews.com) 

Több mint egy hónappal ezelőtt a Leica megígérte, hogy forradalmasítja a mobilos fotózást. Mindezt a kínai Huawei mobiltelefongyártó vállalat közreműködésével. Ma már ennek az ígéretnek kézzelfogható eredményét is szemlélhetjük. A rég várt, agyon találgatott Huawei 9 megérkezett.  

p9_1.jpg

(forrás: http://mobilarena.hu)

A még ropogós csodakütyü ékszere (vagy ebben az esetben ékszerei) kétségtelenül a Leica márkájú kettős kamera. Mindkettő 12 megapixeles: egyikük színesben, másik pedig fekete-fehérben fotóz. A két szenzor együtt várhatóan 50 százalékkal javítja a kontrasztot, illetve a kamera 300 százalékkal több fényt érzékel majd. 

Betyár állítások, viszont a Huawei abszolút kitart ezek mellett, és nem csak. 

huawei-p9_camera-duala-580x326.png

(forrás: http://www.clubulfoto.com)

Fontos tudni, hogy a két cég lényegesen kevés információt árult el a közreműködésről. A következő videó tartalmazza a legtöbb részletet ezt illetően. Bár a közös-tervezésű kifejezés igen gyakran megjelenik, és a kamerákról is azt hangoztatják, hogy:"teljes mértékben kibontakoztatják a Leica optikai lencséinek erejét", mégis szinte semmi utalás nincs arra, hogy valóban a Leica gyártaná ezeket, vagy a kamera bármely más részét. 

(forrás: http://www.youtube.com)

Egyelőre annyit tudunk, hogy a Leica debütjét az okostelefonok világában két 24mm f/2.2-es Summarit ASPH lencse jelenti. 

A hibrid autofókusz funkciója annyit jelent, hogy lézer, mélységszámítás és kontraszt segítségével törekszik a legélesebb fókuszra, bármilyen fotózási helyzetben. A kettős lencsével egyszerűbbé válik a távoli fókuszálás, illetve a mélységélesség állítgatása akár utólag is segítségünkre lehet. Természetesen a 8 megapixeles frontális kamerának is örülhetnek a selfie-őrültek.

phpqhe9np.jpg

(http://cdn.pocket-lint.com)

Oliver Kaltner, a Leica vezérigazgatója a következőket nyilatkozta: "(Ez) egy hosszútávú közreműködés, így nem egyetlen termékről beszélünk. Egy közös utazás kezdete... aminek a célja az, hogy a fotózásban lényegesen jobb eredményeket érjünk el."

Az európaiak és ázsiaiak már ebben a hónapban megkaparinthatják a 32 GB-os P9 modellt, jövő hónapban pedig már a 64 GB-os P9 Plus is elérhető lesz számukra 450 font, illetve 550 font ellenében. 

forrás: http://petapixel.com/2016/04/06/leica-officially-makes-smartphone-debut-huawei-p9/

Prózsa Lilla Zsuzsanna