Startol a fesztivál

„Történetekből történelem” mottóval indul az ez évi Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor, avagy Tusványos. A résztvevők korhatár nélkül gyülekeznek a délelőtti konferenciákra, viszont estére nagy bulit csapnak a fiatalok.

A következő amatőr videóban láthatjuk miként töltik szabadidejüket Tusványoson a fiatalok.

Színes személyiségek bontakoznak ki a programok közben, de ez kívül is ötletesebbnél ötletesebb ajtózárási technikákat mutatnak be. Nem maradhatnak ki az izom feszengető pillanatok, és a pompás barokk körmondatok.

A koncerteken ezreken énekeltek a fellépőkkel, egyesek éberen, mások kevésbé maguknál, de minden dal szövege könnyen felidéződött bennük.

Egyesek szabadon megfogalmazták a sárral való problémájukat, másokat már az sem érdekelte, fő az ital.

Elénk tárult az is, hogy a fiatalok többségét a konferenciákat inkább kikerülik, a koncertekre jöttek, bulizni éjjel, de nappal is. Tusványoson mindenkit örömmel fogadnak, szórakozni mindenkinek szabad, sőt, ajánlott.

dsc_2064.jpg

Finomságokkal is várták a résztvevőket, lángost, kürtöskalácsot is lehetett ebédelni az otthoni zakuszka és konzervek mellett.

Jövőre is folytatódik a szórakozás, a komolyabb konferencia témák mellett a koncertek maradnak, a programok változatosak lesznek, lehet majd bulizni, bulizni, és csajozni is.

Reméljük, hogy jövőre nem törölnek lábat kutyában, és nem nevezik emberi lábtörlőnek sem.